Cadeaushop

cadeaucheque set

Cadeaucheque

U geeft met onze cadeaucheque een cadeau op maat. Wij werken niet met vastgestelde waarden, u besteedt wat u wilt. Een gastronomisch diner, een champagne-ontbijt, een compleet weekendarrangement, het kan allemaal.  

U kunt kiezen voor een cadeaucheque voor een vast bedrag die te besteden is in alle Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants of voor een cheque voor een diner of arrangement in een van onze huizen. Klik hier om een cadeaucheque online te bestellen of neem contact op met een van onze hotels/restaurants of met het hoofdkantoor.

Alles moet bevochten worden

Alles moet bevochten worden

Een prachtig portret van een markant ondernemer. Met uitgebreide historische informatie over alle gerestaureerde monumenten. Een bijzonder bezit voor vakgenoten, liefhebbers van de rijkgeschakeerde Limburgse cultuur en de gasten van de Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants.

Derde herziene en uitgebreide druk nu verkrijgbaar. Het boek is uitgebreid met ca. 50 pagina's  en  een harde kaft!

Prijs € 27,50 (excl. verzendkosten) ISBN 9789086690220 Auteurs: Rosalie Sprooten en John Hoenen

U kunt dit boek hier bestellen of kopen aan de recepties van de Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants. Het boek is tevens verkrijgbaar bij de Nederlandse en Vlaamse boekhandels.


Chefsportret Otto Nijenhuis

Chefsportretten Otto Nijenhuis

"Otto Nijenhuis" is het eerste luxe uitgevoerde kookboek uit een nieuwe serie "Chefsportretten" van auteur en fotograaf Norbert Koreman. Zes hoofdstukken brengen de signatuur van de chef en zijn werkplek in beeld: de chef, het restaurant, lente, zomer, herfst en winter. In elk van de vier seizoenen geeft de chef telkens zijn beste recept voor voorgerecht, hoofdgerecht vis, hoofdgerecht vlees, nagerecht en friandise.

Prijs € 9,50 (excl. verzendkosten).

U kunt het boek hier bestellen of kopen aan de receptie van Château St. Gerlach. 

Vantilt - Heiligdom Sint Gerlach

Heiligdom Sint Gerlach

Wie de achttiende-eeuwse Sint-Gerlachuskerk in Houthem betreedt, wordt overweldigd door illusionistische wand- en gewelfbeschilderingen in barokstijl, een unicum in Nederland. Ze zijn in frescotechniek uitgevoerd door de uit Regensburg (Beieren) afkomstige schilder Johann Adam Schöpf en vertellen het levensverhaal van Gerlach, die in de twaalfde eeuw op deze plek woonde.  

In het boek Heiligdom Sint Gerlach wordt de geschiedenis verteld van het kerkgebouw met de barokschilderingen, die in 2008 in volle luister zijn hersteld. Ook wordt er aandacht besteed aan het wonderlijke leven van Sint Gerlach, het ontstaan van zijn verering, de gebouwen van het vroegere klooster en de nieuw ingerichte schatkamer.  

Prijs € 19,50 (excl. verzendkosten) ISBN 9789460040238 Uitgeverij: Vantilt

U kunt dit boek bestellen of kopen aan de receptie van Château St. Gerlach. Het boek is tevens verkrijgbaar bij de Nederlandse en Vlaamse boekhandels.  

Landgoed Sint-Gerlach

Landgoed Sint-Gerlach

Het Landgoed Sint-Gerlach in het Zuid-Limburgse Houthem dankt zijn naam en betekenis aan een ridder-kluizenaar die al meer dan acht eeuwen als 'genius loci' tot de verbeelding spreekt. Hij was de inspiratiebron voor de stichting van een adellijk Norbertinessenklooster. Na de opheffing in 1786 kreeg het klooster een bestemming als Château en kasteelhoeve. De kerk met de barokke interieurschilderingen van J.A. Schöpf kent in Nederland haar weerga niet. Kerkgebouw, Château en bijgebouwen, waaronder de opmerkelijke Pachthof, gingen ieder hun eigen weg. Het testament van de laatste kasteelheer versterkte de oude relatie en leidde tot complete restauratie van het unieke complex, die in 1997 gereed kwam.

Dit boek geeft een overzicht van de geschiedenis van het landgoed en van de verschillende restauraties. Weinig monumenten zijn archeologisch, bouwhistorisch en restauratietechnisch zo uitputtend gedocumenteerd. De boeiende geschiedenis van het landgoed en de opeenvolgende restauraties zijn vastgelegd in een monografie waarin de visuele presentatie bijzondere aandacht krijgt: kennis gepaard aan kijkplezier.

Prijs € 49,95 (excl. verzendkosten) ISBN 9789040092497

U kunt dit boek kopen aan de receptie van Château St. Gerlach.

Cultuurtochten boek

Cultuurtochten

Vijftien Culturele parels in Zuid-Limburg 
Vijftien verhalen over bijzondere cultuur in Zuid-Limburg. Onze bezigheden, gewoontes en symboliek bepalen onze cultuur. De context geeft er vorm aan. En die context is anders dan vijftig kilometer verderop. Dit maakt cultuur geografisch. De verhalen belichten een heel klein stukje van een groter geheel, het meest zuidelijke stukje van Nederland. Meerdere schrijvers schetsen, elk in hun eigen stijl en enthousiasme, één of meerdere onderwerpen. Over oernatuur en moderne kunst, over tuincultuur en antieke fresco’s, over oude bouwkunst en over moderne wetenschap. Zoveel verscheidenheid in een radius van vijfentwintig kilometer is zeldzaam en maakt deze regio uniek. Laat u als bezoeker en/of inwoner van Zuid-Limburg meenemen ‘op cultuurtocht’ langs vijftien culturele parels.

Prijs € 13,95 (excl. verzendkosten) ISBN 9789081960205

U kunt dit boek hier bestellen of kopen aan de receptie bij de Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants. 
Het Huis - Het KruisherenKlooster

Het Huis - Het Kruisherenklooster

Deze gedichtenbundel is een onderdeel van een poëzieproject, dat vorm heeft gekregen in et voormalige Kruisherenklooster, nu het Kruisherenhotel Maastricht. In elk van de zestig kamers van het hotel wordt een gedicht gepresenteerd, samen met een vertaling in het Frans, Duits en Engels. Van deze 60 gedichten zijn er 52 afkomstig uit het oeuvre van vooraanstaande auteurs uit Nederland en Vlaanderen. De gekozen gedichten hebben als thema "het huis". De andere 8 gedichten hebben als thema "het Kruisherenklooster" en zijn in opdracht van de stichting SMEL geschreven door dichter van naam uit Maastricht en omgeving.

Prijs € 37,50 ISBN 9077970045

U kunt dit boek hier bestellen of kopen aan de receptie van het Kruisherenhotel Maastricht. Het boek is tevens verkrijgbaar bij de Nederlandse en Vlaamse boekhandels.


Reserveren
Selecteer hotel
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Promocode (optioneel)
Heeft u een corporate contract? Klik dan hier om in te loggen